Rij- en faalangst

Wij zijn gespecialiseerd in autisme, rij- en faalangst!
De kosten om je rijbewijs te halen is € 70,00 per uur.

Oorzaak & Symptomen (rij- en faalangst)

De kosten zijn € 70,00 per uur (in bezit van rijbewijs)

De oorzaken van dit vervelende gevoel kan komen door een negatieve rijervaring, maar kan ook veroorzaakt worden door (te) weinig zelfvertrouwen of een verandering van uw persoonlijke situatie.

Zo kan het zijn dat u al jaren uw rijbewijs hebt, maar te weinig gereden hebt. Doordat u nu ineens voor uw werk meer in het verkeer moet doorbrengen en de drukte niet gewend bent, slaat ineens het noodlot toe, u wordt onzeker (als bestuurder of passagier). Eerst rijdt u nog probleemloos zo'n 50.000 km per jaar en dan ineens durft u niet in te voegen op de snelweg. Of dat u begint te transpireren als u een vrachtauto voorbij rijdt of een tunnel in rijdt.

De aanleiding tot rijangst is divers, enkele symptomen die kunnen optreden zijn;

  • transpireren
  • trillen
  • hartkloppingen
  • hoofdpijn
  • hyperventileren
  • verkrampte spieren
  • etc.

Op het moment dat een van deze symptomen u overvalt, dan kunt u de greep op de situatie kwijt raken en de controle verliezen. Als u zich in het bovenstaande herkent, weet dan dat u niet alleen staat. In Nederland zijn er meer dan 1 miljoen mensen met een rijbewijs met rij- of verkeersangst, waardoor ze alleen nog maar voor hun bekende omgeving durven te rijden of soms al helemaal niet meer durven deel te nemen aan het verkeer. Deze angsten gaan we aanpakken zodat u weer de controle krijgt en vertrouwd de weg op kunt!

Geregistreerd

Op de volgende website's staat Gerards-Rijschool ook geregistreerd:

autisme, www.rijles-en-autisme.nl

rij-enfaalangst_small-1024x768